Jeg har opdaget at jeg har mønster, måder jeg reagere eller agere på, mønster som ikke længere er positive for mig eller som ikke længere virker som de plejer, altså et eller flere mønster jeg ønsker at få sluppet, ændret eller justeret.

Jeg tænker at de fleste af os har et eller flere mønster vi gerne vil ændre, hvis vi skal være ganske ærlige over for os selv, men hvordan ændre vi et mønster?

Først skal vi opdage det, det ikke altid let, det er derfor det er blevet et mønster, så uanset om vores mønster er en måde vi reagere på eller agere på, så vi nødt til at opdage det for at kunne ændre det.

Hvordan opdager vi det….

For mig var det ved at, jeg at blev opmærksom på en følelse som ikke ville slippe, den bed sig fast, det gjorde ondt og jeg blev ked af det og jeg kunne ikke slippe det, det var som om den var ekstra forstærket, det hjalp ikke at gøre som jeg plejer at gøre. Jeg indså at jeg var nødt til at tage en tråd, en følelse, af gangen og spørger ind, spørger baglæns, prøve at finde kernen i hvad det handlede om. Til sidst landede jeg der hvor det hele startede og hvor mit mønster var begyndt. Det var ikke nemt, for det krævede jeg var helt ærlig overfor mig selv og at jeg vedkendte mig det, men så vendte det og jeg kunne begynde at bryde mønsteret, jeg kunne begynde at opdage jeg startede det, mit mønster var opbygget som en måde at overlever på, nu ved jeg at jeg overlever alligevel.

Når vi har opdaget et mønster, så er vi nødt til at udforske det, både for at forstå hvor det kommer fra, hvor og hvornår er det opstået og fra hvad udspringer det af, er det tillært gennem vores opdragelse, er det en tillært overbevisning på baggrund af noget vi har oplevet eller er det tillært for at kunne overleve i det man nu stod i da det startede.

Mens vi udforsker vores mønster, er vi nødt til at finde ud af om det positivt for os eller om det er negativt og skal det ændres eller skal det justeres.

Tit vil vi opdage at vi måske har lullet os ind i en forklaring over for os selv om at, det er godt for os, vi har brug for det, det retfærdigt at gøre sådan …etc… etc….

Det vigtigt i udforskning af mønster at vi ikke fordømme os selv og ikke begynde at finde løsninger, men at vi erkender og vedkender os vores mønster, for det er der vi har set mønsteret og dermed kan mønsteret ændres.

Vi kan ændre det når vi genkender starten og ”rytmen” på mønsteret, fordi vi nu kan være opmærksomme på hvornår mønsteret starter og dermed have mulighed for at ændre det, dvs. at vi kan reagere eller agere anderledes og dermed bryde, ændre eller justere mønsteret.

Har du mønster du gerne vil ændre ??