Jeg oplever og hører i øjeblikket at mange af os er udfordret, undersøgende og indsigtsfuld i vores relationer.

Det både relationen til sig selv, til familie, nære venner, bekendte, kollegaer, offentlige instanser etc.

Relationer ændre sig, det både til det positive og det negative, en relation kan ændre sig fra tæt til løs eller omvendt.

Relationer som man troede tætte, viser sig måske at være det modsatte, hvilket kan gøre ondt, man bliver ked af det og man bliver skuffet, andre relationer man troede var løse viser sig måske at være det modsatte, og man bliver overrasket, glad og beriget.

I min verden ændre og flytter relationer sig løbende, det er en naturlig del af livet, de ændringer jeg selv eller mine relationer laver, gør at relationen er levende, det er for mig positivt. Dermed ikke sagt at når en relation ændre sig at jeg ikke bliver ked af det og skuffet eller glad og overrasket. Men det handler om hvordan jeg vælger at takle ændringen.

Jeg har ingen facit liste for hvordan jeg gør! Det er forskelligt fra relation til relation, det handler ofte om hvilke forventninger, ønsker og “investeringer” jeg har lagt i den relation og hvad jeg har af forventninger om at, modparten gør / har gjort det samme.

Nu efter mange år har jeg har lært at, man IKKE kan forvente at modparten har eller vil investerer det samme i vores relation, som jeg, men jeg har også lært at man kan blive overrasket.

Hvad forventer og ønsker du af dine relationer ?